2021. május 15. 16:58 - Figyuszkapitány

Pipishegy

Voltunk Pipishegyen 2020 ban

 

 

 

Úgy indult,hogy Atkáron táborban veszünk részt,de sajnos nem voltak résztvevők és úgy döntöttünk átmegyünk Balázs barátommal Pipishegyre. Fogadott bennünket egy idősebb oktató, aki nagyon kedélyes és segítőkész volt mindent megtett azért, hogy ketten repüljünk.

130268446_141094027514199_39436601418352949_n.jpg

Az idő jónak tűnt és persze jó is volt. Csörlő indítással indultunk és elsőre sikerült fent maradnunk, majd gyorsan el is tekertünk . Balázs jóval képzettebb több repült órája van mint nekem és van siklóernyős múltja is .

img_20200709_135544.jpg

Kiírtunk egy rövidebb távot . Megfelelő magasságról el is indultunk az első fordulópont felé Mezőkövesd. Balázs jóval gyorsabbnak tünt és előre is ment Speed Astir gépével én meg mentem utána a Klub Astir II gépemmel . Nem voltak rosszak a termikek,de ennek ellenére alacsonyra kerültem a tapasztalatlanságom miatt és úgy döntöttem visszafordulok Pipishegy felé. Sajnos le is estem 500 méterre még az erőmű előtt és onnan esélytelennek láttam hogy visszaérek , gondoltam majd csak találok valamit és becsusszanok Atkárra. Hát nem . 300 méteren voltam és találtam valamit ami kijött nulla emelésre tehát nem süllyedtem . Ez a nulla m/s 35 percig tartott . Képzeljétek el,hogy az indulási pont Pipishegy alatt termikeltem 35 percig 300 méteren pipishegy 640 méteren van ! Aztán észre vettem hogy a közelben beindult az aratás. Gondoltam lesz ami lesz oda csusszanok . Hát láss csodát 3 m/s emelés , persze az izzadság meg is száradt rajtam no pánik és kiemeltem 1800 méterre. Hát jól megizzadtam ! Balázs közben elment és megcsinálta az első kiírt fordulót.Visszaértem biztonságos magasságban Kékestetőhöz és úgy döntöttem hogy nem foglalkozom tovább a kiírt távval és élményt repülők. Gyerekek egy csoda ott a Mátra fentről nem győztem betelni a látvánnyal. Közben Balázzsal tartottam a kapcsolatot rádión. Aztán később megérkezett Gabi Dunakesziről,aki távot repült egy Mini Nimbus géppel. Balázs egy darabon elkísérte én meg addig a környéken körülnéztem Recsk és Sirok felé és vissza.

nevtelen.png

Nagyon jól éreztem magam ezen a napon , repültem 140 km  4óra30 percet és nem győztem betelni a táj szépségével .  Köszönöm a Pipishegyieknek hogy ott lehettem.

 Repülésem

www.skylines.aero/flights/121688

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://figyuszkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr9816560998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása